Kylä kelpaa - Oittilan asumismessut 2003

Oittilan maamiesseura on hakenut rahoitusta vuonna 2003 toteutettavaan haja-asutusalueen asumismessu-tapahtumaan. Tavoitteena on toteuttaa maaseudun asumista laajasti esittelevä messutapahtuma yhteistyössä lähialueen aktiivikylien kanssa. Messuilla esitellään mm. alueen tontteja, palveluita, uudisrakennus- ja remonttikohteita, perinteistä maaseutuasumista, etätyömahdollisuuksia ja eri elinkeinomuotoja. Alustavasti messut on suunniteltu yhdeksänpäiväiseksi tapahtumaksi, joiden aikana vierailijoilla on mahdollisuus tutustua kyliin..

Hankkeeseen kuuluu mm. perusteellinen tonttikartoitus alueilla, joilla sellaista ei ole tehty, maallemuuttoon liittyvien tietojen kokoaminen perustettaville internet-sivuille, lähiruoka- kurssi, vaarupeikon ekopuiston rakentaminen, sekä alueen markkinointi. Hankkeen aikana kartoitetaan myös vanhat, tarpeettomat rakennukset (ladot, riihet, aitat, navetat), joiden materiaalia voitaisiin käyttää uusiorakentamisessa. Messuille toteutetaan mallirakennus, esim. pihasauna tai huvimaja.

Vespuolen kylät ovat poikkeuksellisen aktiivisia, siitä kertoo jo vuoden kylä-tittelit, joita on myönnetty Putkilahteen, huom. Valtakunnallinen vuoden kylä, sekä Rutalahteen ja Oittilaan Keski-Suomen mittelöissä. Kyliä yhdistää myös se, että me kaikki tarvitsemme kipeästi uusia asukkaita, jotta elämä täällä jatkuisi elinvoimaisena. Asuttamishankkeen avulla toivomme saavamme yhteistyön kautta hyviä tuloksia.

Kylä Kelpaa-hanke on suunniteltu alkavaksi jo 1.3.2002 ja päättyvän 31.8.2003.

Yhteistyöterveisin
Tarja Nieminen
gsm 040 556 7388

Etusivulle...

Julkaistu
Putkilahden
kylälehdessä:
2 /2002 helmikuu





Sivun alkuun...

Palautelomake

Kyläsepän kuulemia

Kehukaa mitä kehutte mutta kyllä toi vespuol paras on sanoi Putkilahden kerjäläinen, kirkonmäellä kun olojaan kehuivat kuinka hyvää missäkin on.