www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Putkilahden nuorisoseura 100 vuotta

Putkilahden Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlia vietettiin 29.05. 2004. Seurantalo oli kunnostettu ravintolan osalta ja oli laitettu uudet sisävessat. Talo oli muutenkin juhla-asussa, kun astelimme juhlapaikalle. Päiväjuhlaan oli saapunut noin 80 henkeä. Ympäristö oli koristettu koivuilla ja lippu oli vedetty salkoon. Joka paikassa tuntui juhlan tuntu. Anja Mäkinen oli käsin virkannut kaikkiin Seuralan ikkunoihin kauniit pitsiverhot. Miksipäs se ei tuntuisi juhlalta, onhan ansiokkaasti päästy tähän päivään asti. Viime aikoina vähän verkalleen, mutta toimintaa on kuitenkin ollut. Tällä kertaa ilahdutti nuorten aktiivisuus ohjelmassa.

Aluksi oli onnittelujen vastaanotto ja ruokailu. Emännät olivat loihtineet talkoilla juhla-aterian.

Pääjuhlan aluksi lippukulkue saapui juhlasaliin ja kiinnitti nuorisoseuralipun ja Suomen lipun yleisön nähtäville. Kuvassa vasemmalta Kirsti Koskinen, Niilo Huujärvi, Erkki Hakanen ja Maire Järvinen.

Pääjuhla alkoi Nuorisoseuramarssilla ja lippukulkue marssi airueineen sisälle. Seuran puheenjohtaja Pentti Könnö lausui vieraat tervetulleeksi ja kertoi seuratalon tontilla tapahtuneen joka puolella parannuksia. Tie oli siirtynyt kauemmaksi etupuolelta, kaupan kanssa on yhteinen parkkipaikka ja järvelle on hyvät näköalat. Samoin hyvä laituri palvelee sekä kauppaa että seuran tilaisuuksia. Näin seuratoimintaa on hyvä jatkaa.

Tilla Larkiala ja piano.

Ohjelmassa oli: Larkialan Tillan ja Samin pianon soittoa, Michaela Honkanen lauloi (Täti Monika), Silja Ojanen soitti pianolla (Heino Kaski: Preludi C-duuri ja Bach: Preludi), juhlapuhe (maakuntajohtaja Anita Mikkonen, puhe kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin näillä www-sivuilla), Tatjana ja Viktor Anohin esittivät pianolla ja klarinetilla Saint - Sans: Joutsen, Anja Autioniemi lausui Martti Korpilahden runoja (Pesän teossa ja Päivä), Katja Jokinen lauloi, (K. Kuurikkala: Minne tuuli kuljettaa ja Veikko Niittynen: Rakastan, rakastan, rakastan), Historiikki (Veikko Perttula), Tatjana Anohin ja Marjatta Haanpää esittivät nelikätisesti pianolla Crieg: Anitran tanssi, Keskusseuran tervehdys (Pitkään ja uskollisesti seuraa palvelleet saivat kunniamerkkejä ja kunniakirjoja).

Katja Jokinen lauloi säestäjänään Tatjana Anohin.

Mainittakoon että Pentti Könnö sai 25 vuotta puheenjohtajana palvelleena hopeisen nuorisoseuramerkin. Onni Sorsalle ojennettiin Hermannin merkki. Irma Turma ja Mirja Könnö saivat pronssisen nuorisoseuramerkin, Kirsti Kaunisto, Annikki Saarinen, Oiva Saarinen, Elvi Simola, Enna-Liisa Sorsa ja Onni Sorsa saivat kunniakirjan), Loppulaulu (Keskisuomen kotiseutulaulu), monipuolisen ohjelman lopuksi maistuikin kahvi täytekakun kera.

Illalla oli iltamat monipuolisine ohjelmanumeroineen: Laulua (Aili ja Viimo Salo), musiikkia (Yhtye: Tatjana ja Viktor Anohin, Mirja Könnö ja Marjatta Haanpää), runoja ulkomuistista (Tarja Halttunen), musiikkia (Viktor Anohin ja Marjatta Haanpää: Blue moon, piano, saksofoni).

Illan kohokohdaksi muodostui Anu Linnanahteen kirjoittama näytelmä: Pankkiryöstö. Näytelmä oli elävä ja tuttuun ympäristöön sijoitettu komedia. Se sai raikuvat naurunpurkaukset ja läpytykset. Samoin suuren suosion sai Lehtisen sisarusten esittämä muotinäytös. Se oli loistoideointia värikkäästi esitettynä. Tilaisuudet juonsi Pentti Könnö. Tanssimusiikista vastasi Pentti Könnön yhtye.

Ilolla panimme merkille, että Putkilahden kylälle muuttaneet uudet asukkaat ovat ottaneet monenlaisia tehtäviä sekä ohjelman suorituksia että ravintolavastuita. Se on erittäin myönteinen asia. Talkoohenki on edelleen kyläläisten keskuudessa hyvä. Tarjoilut olivat melkein kokonaan lahjoitettuja. Yksi toi yhtä ja toinen toista. Näin se juhla yhdessä parhaiten syntyy. Kiitokset vastuunkantajille. Toivon ja uskon että siirtyminen seuraavalle satavuotiskaudelle ei tuota vaikeuksia. Onnitelkaamme 100 vuotta täyttänyttä Putkilahden nuorisoseuraa vielä kerran. Iltamiin oli saapunut entisiä ja nykyisiä putkilahtisia nuorisoseuran ystäviä lähes sata henkeä.

Lopuksi Nuorisoseuramarssin sanoin:
"Terve ystävä sä, tänne suojahamme, terve liittohon nyt nuorien. Edistys valistus, siinä ohjelmamme, sekä rakkaus pohjana sen. Palvellaksemme Suomea kansaa sen, ja sen toiveitakin todella, oomme yhtyneet liittohon nuoruuden, lippu liehukoon korkealla".

Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2004.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke