www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Iltamat

Putkilahden reipas ja iloinen nuorisoseura järjesti jälleen Juhannusiltamat 21.06.2008 nuorisoseuran talolla. Ja kuten tavallista, iltamat houkuttelivat ihmisiä eri puolilta Suomea.

Ohjelmassa oli Anu Linnanahteen käsikirjoittama pienoisnäytelmä: "Missä on Juulia?"

Näytelmä kertoi eriskummallisella ja kutkuttavalla tavalla Putkilahtelaisen perheen elämästä ja siitä, kuinka joidenkin asioiden halutaan pysyvän vain oman perheen sisäisinä. Perheen äiti katoaa ja kolme naista, joilla on hieman taipumusta juoruiluun, alkavat tutkia asiaa täysin omalla tavallaan. Pian poliisikin on puuttunut asiaan ja perheen isä alkaa olla kovan paineen alla. Nämä kolme naista ovatkin kehittäneet pienissä uteliaissa päissään teorian siitä, että Juulia, perheen äiti, on kuollut, ja perheen isä, Petri Peltomaa, on haudannut hänet arkkupakastimeen pottupellolle. Esitetään kuitenkin myös mahdollisuutta, että Juulia olisi muurattu leivinuuniin tai kellariin. Onneksi asia kuitenkin selviää kaikin puolin kauniilla tavalla, ja kolmen juoruilevan leidin naamat venähtävät, mutta kaartuvat kuitenkin hymyyn hyvinkin pian.

Anu Linnanahde on taas ylittänyt itsensä, jos näin voi sanoa. Hänen mehevä mielikuvituksensa ja taito käyttää maalaishuumoria jättivät katsojille sekä näyttelijöille mukavan pyöreän jälkimaun.

Ohjelmassa oli myös kesäisiä lauluja kyläläisten laulamina ja Mirja Könnön säestäminä. Sekä tietysti reippaat Juhannustanssit Pentti Könnön orkesterin johtamana. Iltamissa palveli myös pieni kahvila, jonka herkut houkuttelivat näyttelijöitä, soittajia ja totta kai myös vieraita! Juhannusrullia, joiden leipomisesta piti huolen Irma Turma ja Sara, ostettiin jopa koteihinkin tuliaisiksi. Tästä suuri kiitos ahkerille leipureille: rullat olivat mahtavia! Kiitos myös muille leipojille ja kahvilan tukijoukoille.

Iltamissa palveli myös grilli, jonka makkaravahtina toimi näytelmästä tuttu Riitta Hakanen. Kiitokset myös hänelle!

Iltamat sujuivat rattoisasti, eikä pieni vesisade haitannut yhtään, päin vastoin: kevyt vesisade virkisti reippaita ja innokkaita tanssijoita, ja täten he jaksoivat tanssia loppuun asti. Omasta puolestani voin sanoa, että olen hyvinkin tyytyväinen siihen, että Putkilahden nuorisoseura järjestää tällaista ohjelmaa. Iltamat olivat hienot ja onnistuneet! On hienoa tietää, että meidän pienessä kylässämme pihisee valtavasti voimaa ja rohkeutta, sekä ennen kaikkea taitoa ja tahtoa!

CINDY JOKINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke