www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KESÄ ON KOHTAAMISTEN AIKAA

Kesä on siitäkin syystä onnellista aikaa, että silloin ihmiset kohtaavat toisiaan useammin kuin muina vuodenaikoina. Putkilahdessakin elämä vilkastuu huomattavasti kun lomalaiset tulevat mökeilleen. Se on iloinen asia. On mukavaa tavata pitkän talven jälkeen.

Iloisiin asioihin kuuluvat myös paluumuuttajamme, jotka muualla viettämiensä vuosien jälkeen ovat palanneet takaisin kotikylän tuttuihin maisemiin. Lämmin tervetulotoivotuksemme kaikille heille!

Erittäin suuren ilon aiheuttaa lapsuuden- ja nuoruudenystävän kohtaaminen vuosikymmenten takaa. Tätäkin iloa on koettu tänä kesänä Putkilahdessa. On hämmästyttävää, miten ystävyys säilyy vaikka ei vuosikausiin nähdäkään! Tavatessa monet yhdessä koetut hetket tulevat elävinä mieliin ja niiden muistojen kautta koetaan ainutlaatuista yhteenkuuluvuutta.

Hiljaisen kylämme elämänmenoa piristävät monet kesän eri tapahtumat. Jokakesäiset Putkilahti jazz-it kokoavat aina suuren joukon ihmisiä paitsi kuuntelemaan musiikkia, myös tapaamaan toisiaan. Samoin Nuorisoseuran järjestämät juhannusiltamat kokoavat runsaasti väkeä koolle. Yhdessäolo iloisissa merkeissä on aina tervehdyttävä ja rentouttava kokemus. Mukavaa kohtaamista tapahtuu myös urheilukentällä, jossa useina kesäiltoina tavataan reippaan liikunnan merkeissä. Myöskin lapsille on ollut Koulupuistossa useita leirejä, joissa on harrastettu monenlaista hauskaa puuhaa sekä entisten että uusien leiriläisten kesken.

Meille tärkeä Virran Puoti on aina ollut kylän keskus ja on sitä edelleenkin; siellä ihmiset kohtaavat toisiaan päivittäin. Kaupan terassista on tullut myös kesäajan suosittu kohtaamispaikka.


***    

Tänä kesänä Putkilahtea on kohdannut suuri suru. Reino Koskinen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Muistamme kiitollisuudella pitkäaikaista ystäväämme ja merkittävää kylämme asukasta, jonka persoonallinen ja harvinaisen monipuolinen elämäntyö kohdistui aina kaikessa kylämme parhaaksi. Reino Koskinen rakensi elämällään kunnioitettavan suuren osan kylämme historiaa. Muistonsa elää.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 7/heinäkuu 2010 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke